Dit is de algemene informatie over boogschietsport. Voor gedetailleerde informatie, neem dan contact met ons op.

De sport is voor bijna iedereen weggelegd. In het algemeen gesproken zijn er 3 stromingen en 2 manieren van schieten. De drie stromingen zijn als volgt: Traditioneel, Recurve en Compound.

Traditioneel

Dit wil zeggen met een houten boog schieten zoals ze dat al 10.000 jaar lang doen. Het is dan vooral één worden met de boog. Alleen jij en de boog. Bij deze tak van de sport word ook alleen geschoten met houten of bamboe pijlen.

Recurve

Dit is een Olympische boog. Hier zitten moderne materialen in verwerkt en soms helemaal van kunststof of metaal. Op deze boog zijn er richt middelen mogelijk waardoor er een andere manier van schieten mogelijk is. Dit zorgt ervoor dat je het sneller onder de knie krijgt. Hierbij is er nog wel kracht nodig maar minder dan bij een traditionele boog. Extra toevoegingen kunnen o.a. zijn: een vizier en stabilisatoren.

Compound

Dit zijn de moderne bogen met de meeste technische snufjes. Deze boog kan helemaal naar je afgesteld worden zodat ze perfect zijn voor uw manier van schieten. Deze bogen kosten nauwelijks kracht. Maar voordat je hiermee mag schieten moet u eerst basis vaardigheden opdoen met het schieten van een recurve boog.

Schieten

De twee vormen van schieten zijn als volgt: instinctief en vizier.

Instinctief

Hierbij heb je alleen de boog en jezelf nodig. Dit is een moeilijke manier, maar je gaat echt een gevoel met de boog ontwikkelen. Wat je doet is, je leert de boog kennen. Het is vooral goed kijken in welke richting de pijl gaat. Dit vergt meer oefening dan vizier schieten. Dit kan met zowel traditionele als recurve bogen.

Vizier

Dit is een makkelijkere manier van schieten. Met de hulp van het vizier kan je makkelijker het doel raken. Dit is bijna altijd standaard op een compound boog en vaak gebruikt op recurve bogen.